GEINBEAT 2019: GESLAAGDE 25e EDITIE

1 december 2019

Martin Reijmerink

www.pen.nl

Maarten Janmaat

Nieuwegein - Het was afgelopen zaterdag een groot feest tijdens de 25ste editie van het het Geinbeat Festival op de Middengaarde in Galecop. De band ‘A Beautiful Lie’ mocht als winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein het startsein geven voor deze jubileum editie, wat ze met veel overtuiging deden!


Ook dit jaar was de samenwerking met AkoestiCafé een groot succes. De wisselende soorten bands, zorgden voor een zeer gevarieerd publiek, met voor ieder wat wils! Bij de gezellig aangeklede tent van het AkoestiCafé mocht Spatz! het spits afbijten.


Het sfeervolle feest was vanaf het eerste moment helemaal aan, met een enthousiast publiek. Na de optredens van dreampop band Inu Inu op het Geinbeat podium en Americana singer-songwriter Maurice van Hoek in de Akoesticafé tent liet Utrecht Popprijs winnaar Valentino zijn popsound klinken.


In de loop van de middag kwamen er steeds meer mensen het mooi aangeklede festival oplopen en konden genieten van de luisterliedjes van Marcel de Groot en Van Piekeren XL op het akoestische podium. Op het moment dat Spinvis uit Nieuwegein met zijn band het podium op kwam stond het veld vol, en ondanks de regen bleef iedereen genieten van zijn poëtische liedjes.

Onder het genot van een patatje van de Bossche Snackmobiel, die door de drukte nog extra aardappelen moest laten bezorgen, of met een burger, spare rib of saté van De Middenhof kon iedereen met een volle maag genieten van het avondprogramma. Ook hier werd het feest voortgezet door de dansbare reggaeklanken van Impulsix en de mooie liedjes van Zoetwater. Mensen gingen los tijdens BlackBoxRed met hun harde gitaarwerk en strakke en drumsound. Ook Scarlet Stories werd zeer gewaardeerd met hun akoestische set. Tijdens de fijne Americana van The Yearlings en de mooie liedjes van Bjorn van Rozen kon je heerlijk genieten van een glaasje fris, wijn, of bier. Ook de Zevenstar bar, waar speciaal bier geschonken werd, had het de hele dag druk.


Tijdens het spectaculaire optreden van The Cinema Escape werd het langzaam donker. De avond werd bij AkoestiCafé afgesloten door niemand minder dan de Nieuwegeinse JosBros, die met zijn Nederlandse Rap iedereen aan het swingen kreeg en er een groot feest van maakte. Op het Geinbeat-podium gingen nog eenmaal de lichten aan en het volume open om het feest in stijl af te sluiten door Money & the Man, die met hun energieke set het publiek nog een keer opzweepte. Het enthousiaste publiek schreeuwde om meer en kreeg nog een laatste toegift. Daarna werd het langzaam stil. De laatste drankjes werden opgedronken en iedereen verliet op een rustige en gezellige manier het terrein.

Klik hier voor een volledig fotoverslag

© STICHTING GEINBEAT 2020   |   CONTACT   |   PRIVACY   |   HOSTING BY