25ste editie |13 juli 2019

De eerste namen voor Geinbeat 2019 bekend!

Nieuwegein, Mei 2019 - Op zaterdag 13 juli vindt de 25ste editie van Geinbeat plaats en dit belooft een mooi, Nieuwegeins feest te worden. Het gratis toegankelijke popfestival zal, net als vorig jaar, op het gras van de Middengaarde (Galecopperzoom) plaatsvinden. Ook zullen de organisatoren van AkoestiCafé weer de programmering van het tweede, akoestische podium voor hun rekening nemen, waardoor er een gevarieerd programma ontstaat.

Het toonaangevende Nieuwegeinse popfestival meldt met trots dat Spinvis met zijn band de hoofdact van de middag wordt. De populaire, en misschien wel bekendste Nieuwegeiner, zal op Geinbeat zijn prachtige, poëtische liedjes ten gehore. Verder zullen in de middag de winnaar van de Utrechtse Popprijs, VALENTINO (met Nieuwegeiner Stijn Grul), en de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein, A Beautiful Lie, optreden. Op het Geinbeat podium staan later op de dag onder anderen bluesrock duo Money and the Man, electro-pop formatie The Cinema Escape (met oud-Birth of Joy frontman), en de Utrechtse dreampop/synthpop band INU INU. Optredens van Blackbox Red en Impulsix maken het programma van het Geinbeat podium compleet. Afwisselend zullen mooie en sprankelende optredens plaatsvinden op het AkoestiCafé podium. Het programma hiervoor wordt later bekend gemaakt.

‘We zijn ontzettend trots dat we dit jaar weer zo’n mooi programma hebben kunnen samenstellen,’ zegt Karin Ansing van de Geinbeat organisatie. ‘We bestaan dit jaar 25 jaar en dan wil je iets moois neerzetten. Dat is mede dankzij de ondersteuning door Christ van PLUS Van Loon gelukt.’ Eerder meldde de organisatie al dat de Nieuwegeinse ondernemer Christ van Loon Geinbeat dit jaar sponsort.

‘Het is voor een stad als Nieuwegein erg belangrijk dat initiatieven zoals Geinbeat kunnen blijven bestaan en ik draag hier graag aan bij,’ vertelt Christ.


Het volledige Geinbeat programma en meer informatie over de optredende bands zijn hier terug te vinden. Het programma van het AkoestiCafé podium en de precieze tijden zullen hier binnenkort ook op te vinden zijn. En houd voor de laatste updates vooral ook de sociale media in de gaten.

Foto: In het gras zitten tijdens Geinbeat 2018 (Wouter Haring)

PLUS Van Loon geeft Geinbeat steun in de rug


Nieuwegein, April 2019    Ondernemer Christ van Loon en Geinbeat brengen graag mensen in Nieuwegein bij elkaar, bij voorkeur onder het genot van een hapje, een drankje en goede muziek. Geinbeat doet dit door jaarlijks de Kleine Prijs van Nieuwegein te organiseren voor beginnende bands en door het muziekfestival Geinbeat, dat net als vorig jaar georganiseerd zal worden bij De Middengaarde (Galecop). Ondernemer Christ van Loon is lokaal zeer betrokken. Natuurlijk door de supermarkt, zijn drankenzaak ‘Grapes & Bottles’ en proeflokaal ‘HapjeDrankje’, maar ook door zijn betrokkenheid bij lokale initiatieven zoals de Zevenstar bierbrouwerij (gerund door vrijwilligers) en de ontwikkeling van het Nieuwegeinse monopoly spel. In 2016 is zijn maatschappelijke betrokkenheid al opgevallen tijdens Nieuwegein Awards, waar Van Loon werd uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het Jaar’. Dit jaar steunt Plus van Loon het Geinbeat festival. Van Loon: ‘Initiatieven zoals Geinbeat zijn ontzettend belangrijk voor een stad als Nieuwegein. Het brengt mensen letterlijk samen onder ontspannen omstandigheden en het geeft jonge muzikanten de mogelijkheid podium ervaring op te doen.’

Het festival draait geheel op de belangeloze inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers, maar door teruglopende subsidies en pech met het weer heeft Geinbeat het de laatste jaren erg moeilijk gehad. Toch is de organisatie erin geslaagd om vorig jaar weer een editie neer te zetten, en ook in 2019 zal het festival gewoon weer doorgaan. En dit jaar wordt het een bijzondere editie. Organisator Riny Kooijman: ‘Dit jaar bestaat Geinbeat 25 jaar en dit jubileum willen we natuurlijk vieren! Hoe we dit precies gaan doen, maken we later bekend. We zijn ontzettend blij dat PLUS Van Loon ons dit jaar zal ondersteunen, waardoor we er echt een onvergetelijke editie van kunnen maken.’

Geinbeat vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 juli op De Middengaarde (Galecop). Kijk voor een interview met Riny Kooijman en Christ van Loon over deze samenwerking hieronder:

A Beautiful Lie wint de Kleine Prijs van Nieuwegein

 

Zowel de jury als het publiek heeft A Beautiful Lie uit IJsselstein uitgeroepen tot winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein 2019! Van harte gefeliciteerd! Wij zien jullie terug tijdens Geinbeat op 13 juli!
Eervolle vermeldingen waren er voor Downtown District, die 2e werd, en Bjorn-Flarf, die met hun 3e plek ook het podium bereikten.
De jury had een moeilijke avond en ook Thomson's Lamp en Joy Killed the Duke waren van hoog niveau. We willen alle bands, vrijwilligers, en sponsors (Bold Studios en De Partner Nieuwegein) bedanken voor een fantastische avond!

Foto: A Beautiful Lie tijdens de finale van de Kleine Prijs van Nieuwegein (Maarten Janmaat)

© Stichting Geinbeat 2019 | info@geinbeat.nl | www.facebook.com/geinbeat