25ste editie |13 juli 2019

PLUS Van Loon geeft Geinbeat steun in de rug


Nieuwegein, April 2019    Ondernemer Christ van Loon en Geinbeat brengen graag mensen in Nieuwegein bij elkaar, bij voorkeur onder het genot van een hapje, een drankje en goede muziek. Geinbeat doet dit door jaarlijks de Kleine Prijs van Nieuwegein te organiseren voor beginnende bands en door het muziekfestival Geinbeat, dat net als vorig jaar georganiseerd zal worden bij De Middengaarde (Galecop). Ondernemer Christ van Loon is lokaal zeer betrokken. Natuurlijk door de supermarkt, zijn drankenzaak ‘Grapes & Bottles’ en proeflokaal ‘HapjeDrankje’, maar ook door zijn betrokkenheid bij lokale initiatieven zoals de Zevenstar bierbrouwerij (gerund door vrijwilligers) en de ontwikkeling van het Nieuwegeinse monopoly spel. In 2016 is zijn maatschappelijke betrokkenheid al opgevallen tijdens Nieuwegein Awards, waar Van Loon werd uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het Jaar’. Dit jaar steunt Plus van Loon het Geinbeat festival. Van Loon: ‘Initiatieven zoals Geinbeat zijn ontzettend belangrijk voor een stad als Nieuwegein. Het brengt mensen letterlijk samen onder ontspannen omstandigheden en het geeft jonge muzikanten de mogelijkheid podium ervaring op te doen.’

Het festival draait geheel op de belangeloze inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers, maar door teruglopende subsidies en pech met het weer heeft Geinbeat het de laatste jaren erg moeilijk gehad. Toch is de organisatie erin geslaagd om vorig jaar weer een editie neer te zetten, en ook in 2019 zal het festival gewoon weer doorgaan. En dit jaar wordt het een bijzondere editie. Organisator Riny Kooijman: ‘Dit jaar bestaat Geinbeat 25 jaar en dit jubileum willen we natuurlijk vieren! Hoe we dit precies gaan doen, maken we later bekend. We zijn ontzettend blij dat PLUS Van Loon ons dit jaar zal ondersteunen, waardoor we er echt een onvergetelijke editie van kunnen maken.’

Geinbeat vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 juli op De Middengaarde (Galecop). Kijk voor een interview met Riny Kooijman en Christ van Loon over deze samenwerking hieronder:

A Beautiful Lie wint de Kleine Prijs van Nieuwegein

 

Zowel de jury als het publiek heeft A Beautiful Lie uit IJsselstein uitgeroepen tot winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein 2019! Van harte gefeliciteerd! Wij zien jullie terug tijdens Geinbeat op 13 juli!
Eervolle vermeldingen waren er voor Downtown District, die 2e werd, en Bjorn-Flarf, die met hun 3e plek ook het podium bereikten.
De jury had een moeilijke avond en ook Thomson's Lamp en Joy Killed the Duke waren van hoog niveau. We willen alle bands, vrijwilligers, en sponsors (Bold Studios en De Partner Nieuwegein) bedanken voor een fantastische avond!

Foto: A Beautiful Lie tijdens de finale van de Kleine Prijs van Nieuwegein (Maarten Janmaat)

© Stichting Geinbeat 2019 | info@geinbeat.nl | www.facebook.com/geinbeat