Line up Geinbeat 2018

7 juli 2018 | 13:00-23:00 uur | Gratis entree

Galecopperzoom 7, 3437 PJ te Nieuwegein

download blokkenschema

GEINBEAT PODIUM

Kings Cross

13:00 - 13:30

Death Alley

De jongens van Kings Cross zijn na een overwinning bij de Kunstbende, publiekswinnaar geworden bij de Kleine Prijs van Nieuwegein. Daarom staan ze niet voor niets dit jaar bij ons op de planken!

Your Royal Highness

14:00 - 14:30

De heren van Your Royal Highness brengen luchtige liedjes geheel in de stijl van the Beatles en The Kinks. Gewapend met hun gitaren zingen ze over de kleine vermakelijkheden in het leven. Muziek waarbij je moeilijk stil kunt blijven zitten, dus vergeet je dansschoenen niet aan te trekken!

Four Riddles

15:00 - 15:30

Four Riddles is een heavy rock band uit de regio utrecht! Deze vierkoppige band komt jullie op Geinbeat 2018 flink vermaken met hun melodische psychedelic heavy rock. Er wordt hard aan de debuut EP gewerkt, maar tot dan blijven ze toch een beetje mysterieus.

Nachtschade

16:15 - 17:00

De bandleden van Nachtschade maken een mooie cocktail van surf n’ roll en psychedelische rock. Met een patent op scheurende gitaren en dronkenmansliederen laat Nachtschade tijdens live-shows horen dat ze klaar zijn voor het grote werk. Met hun energieke show staan ze dit jaar op Geinbeat, dus laat je meeslepen met hun melodieën en mis het niet!

TWINS

17:30 - 18:00

Denk aan: melancholisch, gelaagd en dromerig. Ze zijn ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband. Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is de band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker!

Searching For Relief

18:30 - 19:00

Met maar liefst vijf leden is Searching For Relief een echte band. Beïnvloed door riffy Southern hardcore punk en emotioneel geladen post-hardcore, gaat hun muziek door een breed scala aan emoties. Vorig jaar hebben zij de Kleine Prijs van Nieuwegein gewonnen en dit jaar spelen ze bij ons!

Ziggy Splynt

19:30 - 20:00

Met hun alternatieve rock laat Ziggy Splynt zien hoe veelzijdig en creatief een moderne rockband kan zijn. Met grote refreinen, verassende ritmes, zware gitaarriffs en melodieuze samenzang brengt deze Utrechtse formatie zijn sterk verhalende muziek in een nét zo intense liveshow aan het publiek.

Filthy Felons

20:30 - 21:15

Filthy Felons is een Utrechtse band die de brug slaat tussen (post)hardcore en metalcore. De band is op muzikaal vlak breed inzetbaar en laat zich op elk podium gelden als een gedreven en energieke band. Hun EP ‘’We’re in this together’’ laat horen wat ze in hun mars hebben.

Counter Jib

22:00 - 23:00

Gedreven door niets dan adrenaline en testosteron, puur en primair, energiek en catchy as hell. Hard maar toegankelijk, als gespannen spieren onder een zachte huid. Gewoon drie gasten met hun instrumenten die het beste uit zichzelf halen. Dat is Counter Jib.

AKOESTICAFE PODIUM

Janique & Niels

13:30 - 14:00

Nachtschade

Als Janique & Niels ergens spelen, gaat het zonnetje vanzelf schijnen. Dit Nijmeegse duo brengt akoestische pop met westcoast-invloeden en hier en daar een snufje jazz en blues. Eigen tweestemmige liedjes wisselen ze af met knisperfrisse vertolkingen van andermans werk. Grote grijns gegarandeerd!

Youri Lentjes

14:30 - 15:00

Eigenzinnig, intens, confronterend. De muziek van bohemien-singer-songwriter Youri Lentjes grijpt je bij je keel, schudt je door elkaar en laat je na afloop verdwaasd achter. Hoe goed hij is toonde hij al in Giel Beelens Beste Singer-songwriter Van Nederland, als afsluiter van het allereerste AkoestiCafé en recent nog bij Pitpop. Niet missen!

BEAUX

15:30 - 16:15

Het gaat hard met de Utrechtse jonge honden van BEAUX. En terecht: hun sprankelende indiepop is zowel goed doordacht als aanstekelijk. In april speelden ze in een uitverkocht Paradiso als voorprogramma van George Ezra. En dat doen ze in september gewoon nog een keer! We zijn trots dat ze bij ons een speciale akoestische set komen doen!

A silent sound

17:00 - 17:30

Hij woont in Nieuw-Zeeland, maar is toevallig nét in Nederland. Onder de naam a silent sound maakt Tom Luchies fijne, eclectische muziek die zich nauwelijks onder één noemer laat vangen. Zijn debuutplaat Compass laat zich luisteren als een muzikale reis van formaat – wat ook kan kloppen, aangezien de liedjes overal ter wereld zijn geschreven.

Van Hemel en Hel

18:00 - 18:30

Rauw en ongepolijst versus muzikaal geschoold: dé spanningsboog waarbinnen Van Hemel en Hel hun bijzondere Nederlandstalige muziek maakt. Polderfado, country, folk, ja zelfs punkinvloeden hoor je terug. Met tweestemmige zang, gitaar, diverse fluiten en als het meezit een heuse doedelzak. Muzikale kleinkunst!

The Civilized

19:00 - 19:30

Twee prachtige stemmen, ondersteund door fantastisch gitaarspel. The Civilized heeft zich gestort op het repertoire van het illustere Amerikaanse duo The Civil Wars en vertolkt hun muziek met een zeldzame intensiteit. Ons persoonlijk hoogtepunt: Disarm van The Smashing Pumpkins, meesterlijk bewerkt door The Civil Wars en groots vertolkt door dit trio.

Florian Wolff

20:00 - 20:30

Indian Summer, Eurosonic, zes keer Lowlands. Finalist in De Grote Prijs van Nederland, Serious Talent bij 3FM. Voordat Florian Wolff met zijn Counter Jib het Geinbeat podium afsluit, speelt hij bij ons een fijne akoestische solo-set! Met zijn warme stem, lekkere gitaarspel en catchy liedjes een half uur zomers plezier.

Van Piekeren

21:15 - 22:00

Onder de naam Van Piekeren trekken zanger/poëet/cabaretier Jan van Piekeren (ja, dat is zijn echte naam) en meestergitarist Johan Fransen langs zaaltjes, theaters en cafés. Daar laten ze mensen huilen van het lachen om ze daarna finaal onderuit te spelen met hun fantastische liedjes.

© Stichting Geinbeat 2018 | info@geinbeat.nl | www.facebook.com/geinbeat